Skip to content

LOCALS

LOCAL FOOD, LOCAL PEOPLE

Kerst bij LOCALS

Ook deze Kerst geniet je van een fantastisch diner op zowel eerste als tweede kerstdag in ons restaurant!

RESTAURANT LOCALS

Restaurant LOCALS is gevestigd in hartje Arnhem en staat voor lokale producten en mensen.
Hier geniet je van gerechten van kwalitatief hoog niveau, waarbij lokaal/ Dutch Cuisine de hoofdrol spelen. Met een eigen Vertical Farm en lokaal ingekochte producten proef je het beste van Nederlandse bodem! Ga mee op een culinaire reis en laat je verrassen door de mooie gerechten.

LOCALS CHEF

Onze chef Rafael Surie staat dagelijks klaar in de keuken om unieke creaties van Nederlandse bodem en kwalitatief hoog niveau te bereiden. Samen met het team verzorgt hij de gerechten met de meest verse ingrediënten uit onze eigen Vertical Farm. Dit is onze kas op de 1e etage van Hotel Haarhuis in Arnhem. Hier telen wij vol trots onze eigen groenten en kruiden. Kom langs en ervaar de unieke smaak! 

SAMENWERKING

De keuken van restaurant LOCALS wordt geadviseerd door dé groentechef van Nederland Niven Kunz. Kunz heeft in twee verschillende restaurants een Michelinster verdiend en ook zijn eigen restaurant Triptyque is gewaardeerd met een groene ster. Met zijn passie voor, en kennis van groenten, adviseert hij Rafael en dat proef je terug in de smaakvolle gerechten van restaurant LOCALS.

LOKALE PRODUCTEN

In de gerechten van LOCALS proef je de meest verse en lokale producten die er zijn. Naast kiemgroenten en kruiden uit onze eigen kas komen producten als vlees, vis en zuivel van leveranciers uit de directe omgeving of van leveranciers die duurzaam produceren. Dit zorgt voor een ware smaakbeleving uit de Nederlandse keuken!

PRIVATE EVENTS

Een private dinner, exclusieve borrel of ander evenement? Ook hiervoor ben je bij LOCALS aan het juiste adres. De kas of de private dining ruimte the Green Room zijn af te huren voor deze private events. Wat dacht je van een heerlijk 3- of 4-gangendiner tussen al het groen van onze kas, of een rondleiding als break-out tijdens een meeting waarbij je alles komt te weten over het teeltproces, de kruiden en kiemgroenten en de verwerking hiervan in de gerechten van LOCALS? Vraag de mogelijkheden op via 026-3512399 of per mail.

DE KAS

Restaurant LOCALS verbouwt haar eigen kiemgroenten en kruiden in haar Vertical Farm. Deze kas is in samenwerking met Vegger gerealiseerd op de 1e etage van Hotel Haarhuis.

Vertical Farming is het kweken van voedsel in gestapelde kweeklagen, in een volledig gecontroleerde omgeving. Energie, licht en water worden aangestuurd om zo efficiënt en duurzaam mogelijk te kweken, zonder invloeden van buitenaf. De gewassen groeien volledig op water, waarbij geen aarde wordt gebruikt.In de kas van restaurant LOCALS kweken we o.a. verschillende soorten basilicum, Oost Indische kers, Mosterdcress, Afrikaantjes, Affilla (doperwtencress), Oesterblad, Marrokaanse munt en Koriandercress. Een unieke manier van het kweken van kiemgroenten en kruiden in hartje Arnhem!

NIEUWS

NIEUWE CHEF RESTAURANT LOCALS  

Arnhem, 4 JUNI 2024

Sinds deze maand schittert Rafael Surie als de nieuwe chef-kok van LOCALS in Arnhem. Hij brengt een wereld aan ervaring mee: hij werkte onder andere bij MANNA in Nijmegen, The Green Rose in Arnhem, Gin Neo in Amsterdam en De Commies in Tolkamer.  En hij zit vol ambitie.

 

Rafael Surie: ‘’Mijn visie als chef sluit naadloos aan bij de groeiambities die we hebben met LOCALS. Afgelopen jaar is er hard gewerkt aan het vormgeven en uitwerken van het concept, waarbij ingrediënten van Nederlandse bodem de hoofdrol spelen.” 

Lees het hele persbericht via onderstaande button.

DRANKEN

LOCALS KIEST VOOR LOKAAL EN NEDERLANDS

LOCALS kiest bewust voor duurzaamheid en een kleinere ecologische footprint door enkel wijnen uit Europa te selecteren. Deze keuze minimaliseert transportafstanden en ondersteunt lokale Europese wijnmakers. Zo dragen ze bij aan een groenere toekomst. Op het gebied van bier kiest LOCALS voor lokale brouwerijen zoals Durs en Hertbier Daarnaast servert LOCALS ook Nederlandse gins, vermout, limoncello en whiskey. 

OPENINGSTIJDEN

Maandag

12:00 - 23:00

Dinsdag

12:00 - 23:00

Woensdag

12:00 - 23:00

Donderdag

12:00 - 23:00

Vrijdag

12:00 - 23:00

Zaterdag

12:00 - 23:00

Zondag

12:00 - 23:00

Keuken is dagelijks geopend tot 22:00 uur. Op zondag geopend tot 21:00 uur.